Η προσέγγισή μου

Εχω εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και στην αξιολόγηση προσωπικότητας MMPI-2 για κλινική & δικαστική χρήση ως τεχνικός σύμβουλος. Σε συνδυασμό με την εκπαίδευσή μου στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία & την εμπειρία μου, μπορώ να συνεισφέρω συνεργατικά στη διαχείριση των θεμάτων σας με επιτυχία.

 

Ασκώ την ψυχοθεραπευτική πράξη από το 2006, ενώ το 2011 εκπαιδεύτηκα για 4 έτη στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική θεραπεία, η οποία αποτελεί μία από τις πλέον αποτελεσματικές και σχετικά βραχείας διάρκειας ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις.

Βασίζεται στον συνεργατικό εμπειρισμό, επικεντρώνεται στο εδώ και τώρα, στην πράξη και το πρόβλημα ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εμπειρική προσέγγιση. Έχοντας τις ρίζες της στην Επικούρεια Φιλοσοφία και το φιλοσοφικό ρεύμα του Πραγματισμού, η Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική προσέγγιση του προβλήματος προσδοκά να κάνει τον πελάτη ικανό να επεξεργάζεται διαφορετικούς τρόπους για να βλέπει τα πράγματα και να δοκιμάζει τη χρησιμότητα νέων οπτικών. Οι στρατηγικές της μπορούν να γενικευτούν άμεσα και σε άλλα προβλήματα.

 

Για την αξιολόγηση της προσωπικότητας χρησιμοποιώ περισσότερα του ενός έγκυρα ψυχομετρικά εργαλεία που μαζί με τη συνέντευξη βοηθούν στη τελική εκτίμηση ενώ η εμπειρία ζωής και η εμπειρία μου σε συνδυασμό με τις γνώσεις πέραν του ενός επιστημονικού πεδίου και τη διαμόρφωση ενός ισχυρού δικτύου συμβάλλουν στη διαχείριση μιας πλειάδας θεμάτων του ενδιαφερόμενου πελάτη. 

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός  συμπεριλαμβάνει την χρήση εξειδικευμένων ερωτηματολογίων και συμβουλευτική συνέντευξη προκειμένου να αναγνωριστούν οι ανάγκες, οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητες του ενδιαφερομένου αλλά και  "μαθημένες" συνήθειες που δυνητικά μπορεί να αποδειχθούν τροχοπέδη στην επαγγελματική εξέλιξη του ατόμου.

Όσον αφορά τη βέλτιστη απόδοση (peak performance) χρησιμοποιώ ευρέως διαδεδομένα και αποδεδειγμένα αποτελεσματικά πρωτόκολλα ως συμπληρωματικά εργαλεία για τη βελτίωση της εστίασης της προσοχής, της συγκέντρωσης και της φαντασίας ώστε ο ενδιαφερόμενος να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτητικές συνθήκες εργασίας του

PeopleForward

Πανεπιστημίου 39

Αθήνα, 105-64

Τηλ: +30 - 69 32 52 5594

Δευ - Παρ: 5.30μμ - 9.30μμ

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΩΡΕΑΝ

Συνεδρίες Σάββατο & Κυριακή

κατόπιν συνεννόησης​​.

© 2020 by Michael Batakis. Proudly created for PeopleForward.gr